Hulptips

Het kan zijn dat wij soms niet niet alle antwoorden hebben op jouw vragen. Gelukkig zijn er heel veel andere plekken die jou misschien wel verder kunnen helpen! Hier vind je een handig overzicht van organisaties waar je tijdens je zoektocht terecht kan.

Zoek je specifieke hulp? Gebruik de onderstaande knoppen om te filteren.

  • Het logo van 113 Zelfmoordpreventie.

   113 Zelfmoordpreventie

   113 is een hulplijn die naar je kan luisteren als je aan zelfmoord denkt. De lijn is 24 uur per dag bereikbaar voor als je ondersteuning of een luisterend oor zoekt. Je kan dus altijd volledig anoniem chatten of bellen met een professional van 113. Je staat er namelijk nooit alleen voor.

  • Het logo van Veilig Thuis.

   Veilig Thuis

   Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Voor als je zelf betrokken bent, of iemand uit je omgeving dat is. Veilig Thuis kan samen met jou kijken wat er aan de hand is en wat je kan doen.

  • Het logo van Transgender Info Nederland.

   Transgender Info Nederland

   Heb je meer vragen maar zijn wij niet bereikbaar? Neem gerust een kijkje op de website van Transgender Info Nederland. Deze staat bomvol handige informatie die jou misschien verder op weg kan helpen! Je kan het infopunt ook altijd bellen op 020-2050915.

  • Het logo van de Kindertelefoon

   De Kindertelefoon

   Met de kindertelefoon kan je letterlijk over alles praten! Of je nu verliefd bent, bang, verdrietig, opziet tegen school, of juist heel erg trots bent op iets. De kindertelefoon is er voor je.

  • Het logo van Sense.

   Sense

   Sense is er voor al je vragen over seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken. Op de site van je Sense kan je heel veel handige informatie vinden of praten met iemand waar je met je vragen terecht kan.

  • Het logo van Transvisie

   Transvisie

   Transvisie is dé online plek waar je op je eigen gemak antwoorden kan vinden op je vragen. Op de website van Transvisie vindt je onder andere alles over transitioneren en wat daarbij komt kijken. Ook kan hier vinden welke praatgroepen er bij jou in de buurt zijn.

  • Het logo van de Nederlandse politie.

   Roze in Blauw

   Roze in Blauw is een netwerk van de politie bij wie je onder andere discriminatie of geweld kunt melden. Roze in Blauw kan je ook helpen als je een aangifte willen doen van LHBTI+-gerelateerde misdrijven. Ook als je vermoed dat iemand in jouw omgeving bedreigd of lastiggevallen wordt omdat ze LHBTI+ zijn kan je contact opnemen met Roze in Blauw.

  • Het logo van Praten Online.

   PratenOnline

   PratenOnline is een plek die je online professionele hulp kan bieden als je je gespannen, down, of depressief voelt. PratenOnline richt zich deels ook specifiek op LHBTI+-jongeren.

  • Het logo van Autiroze.

   AutiRoze

   AutiRoze is er om LHBTI+ met autisme hun plek te laten vinden in de regenboog gemeenschap, de autisme gemeenschap en de samenleving als geheel. AutiRoze organiseert onder andere maandelijks bijeenkomsten in meer dan 10 steden.

  • Het logo van de GSA.

   GSA Netwerk

   Wil jij jouw school LHBTI+-vriendelijker maken? Het GSA-Netwerk kan je daarbij helpen via een stappenplan! De GSA vindt dat elke scholier op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te schamen.

  • Het logo van Transgender Netwerk Nederland

   TNN Discriminatie Meldpunt

   Ben je gediscrimineerd op een manier? Je bent een held als je het meldt. Dit kan je doen bij het meldpunt van TNN. Iemand van TNN neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Transgender personen hebben net zo veel recht op een leven zonder discriminatie!

  • Paxsies Logo

   Paxsies

   Paxsies is een queer-owned ondergoed merk waar je al je gender bevestigende producten kunt shoppen. Krijg 10% korting op packing boxers, gender-neutral boxers, binders en meer met code: ‘GENDER10’

  • Het logo van de Luisterlijn.

   De Luisterlijn

   Wil je je hart luchten, je verhaal kwijt of gewoon even een praatje maken? Voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek, is er de Luisterlijn. Je kunt bellen, mailen of chatten. Anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Bel 088 0767 000 of klik hier!

  • Logo van RIBW.

   RIBW Samensterk LHBTiQ+

   Vind je het ook prettig om met andere LHBTiQ+ jongvolwassenen ervaringen uit te wisselen en op een veilige en positieve manier van elkaar te leren? Dan is Samensterk begeleiding (een vorm van collectieve ondersteuning) misschien iets voor jou!

  Niet gevonden wat je zocht?

  Kijk ook eens op de pagina veelgestelde vragen, misschien zit jouw vraag er wel tussen! Liever met iemand praten? Neem contact met ons op per chat, telefoon of mail.