De Genderpraatjes Podcast

Welkom bij de pagina van de Genderpraatjes podcast! Een podcast gemaakt door de mensen achter de jongerenlijn Genderpraatjes. In deze podcast gaan genderdiverse mensen met elkaar in gesprek over hun eigen ervaringen aan de hand van onderwerpen waar jij misschien ook vragen over hebt. De grappige, ontroerende of herkenbare verhalen die je hier kan beluisteren helpen ons elkaar en onszelf beter te begrijpen. De onderwerpen die worden besproken in onze eerste serie afleveringen zijn: twijfels, daten en genderidentiteit vs. genderexpressie.

Alle afleveringen die nu online staan kan je hieronder beluisteren. Veel plezier!

Aflevering 1: Twijfels (met Alex & Annika)

# genderidentiteit# transitie# community

Beschrijving

Twijfels, het is iets wat iedereen wel eens last van heeft. Of het nou gaat over je huur kunnen betalen, een moeilijke keuze die je moet maken, of twijfels over hoe je je van binnen voelt. In deze aflevering bespreken we twijfels rondom transitie en genderidenteit, maar ook hoe twijfel soms juist iets heel nuttigs kan zijn!

Aflevering 2: Daten (met Tammie & Jason)

# genderidentiteit# transitie# community

Beschrijving

Daten, of het nou offline of online is, het zou iets heel leuks moeten zijn. Maar voor heel veel trans mensen is het toch erg spannend. In deze aflevering bespreken we hoe het daten als trans persoon er aan toe kan gaan. Ook geven onze gasten een heel aantal handige tips mee.

Aflevering 3: Identiteit vs. Expressie (met Elio & Zinga)

# genderidentiteit# transitie# community

Beschrijving

Genderidentiteit‘ en ‘genderexpressie‘: het zijn twee termen die we binnen de community vaak horen. Maar wat betekenen deze termen nou precies? En hoe verschillen ze van elkaar? In deze aflevering praten we met onze Genderpraatjes ambassadeurs Zinga en Elio hierover! Ook geven een heleboel tips en vertellen ze hoe zij hun eigen genderexpressie-zoektocht hebben ervaren.